Rólunk

MozgásKlinika Budaörs - “Gyógyító testmozgás professzionális szinten!”

A Szentiványi MozgásKlinika franchise partnereként nyitottuk meg exkluzív mozgásterápiás és fitness termünket Budaörsön! A MozgásPiramis® kezelési koncepcióban lévő Medical Fitness és
Sportrehabilitáció kap kiemelt szerepet Budaörsön, annak köszönhetően, hogy 100 m2-es speciálisan, kinesis fallal is felszerelt finesztermünk mellett párhuzamosan 3 terápiás teremben folyhatnak gyógytorna és manuálterápia kezelések.

Medical Fitness programunkat speciálisan képzett gyógytornászok vezetése által ajánljuk azoknak, akik újra sportolni szeretnének, fogyni szeretnének de mozgásszervi panaszaik vannak, az állóképességükön szeretnének javítani, illetve az ülő munka káros hatásai ellen gyógyító testmozgással szeretnének tenni.

Sportrehabilitáció programunk ajánlott sportsérülés követően vagy műtét utáni rehabilitáció céljából. Sportspecifikus tréningek az alábbi sportok esetén kiegészítő edzésként vagy sportolás során fellépő fájdalom során ajánlott!

Futball, futsal, squash, tenisz, futás, röplabda, kézilabda, vizilabda, golf stb. Speciális egyéni tréningjeink segítik a hobbi vagy élsportolót, hogy specifikusan tréningezzen és preventív jelleggel eddzen. A sportágakra jellemzőek bizonyos sérülések, mozgásszervi fájdalmak, túlterheltség illetve izomegyensúly zavarok. Ezek sokszor korlátozzák a sportolót a fejlődésben. A MozgásKlinika® programjaiknak köszönhetően manuálterával és sportspecifikus tréninggel megelőzhetők és kezelhetők ezek a tünetek. A MozgásKlinika Budaörs speciálisan felszerelt terápiás és fitnesztereme lehetőséget ad, hogy funkcionális gyakorlatokkal, agility és plyometrikus tréninggel, propriocepció fejlesztésével integrálja a sportolót az adott sportágba.

Várunk szeretettel,

"Tegyük meg együtt az első lépést a gyógyulásod felé!"Szolgáltatásaink:
Manuálterápia
Gyógytorna
Sportrehabilitáció
Fizikoterápia
Medical fitness
Jégszauna - hidegterápia
Tartásjavító gyógytorna gyerekeknek
Gyógytorna gyerekeknek
Női intim és gátizom torna
Kismama egyéni gyógytorna
Masszázs: gyógy-sport-svéd-cellulit-nyirok-kismama-köpöly-tibeti gyógyító
Fitness terem - első alkalom ingyenes 🎁
Kinesis fal
Személyi edzés


Árlista: https://bit.ly/arlista_mozgasklinika_budaors

Egészségpénztári számlát már tudunk adni!
OTP, K&H és MKB SZÉP kártyát elfogadjuk mindhárom zsebből!Fitness terem:
Várunk vadonatúj fitness termünkbe ✅
Első alkalom ingyenes 🎁

Bárki jöhet edzeni. Nem kell védettségi igazolvány, vagy versenyengedély ‼️

A covid helyzetben arra törekedtünk, hogy egy privátabb, biztonságosabb edzőtermet alakítsunk ki számotokra, ahol nyugodtan, biztonságosan tudtok sportolni. A nagyobb edzőtermekkel, sportcentrumokkal szemben, nálunk nem kell hatalmas tömegre számítanod és a napi vendég létszámunk sem lesz túl nagy, így kevesebb emberrel kell közvetve érintkezned. Magyarán nem olyan helyre mész edzeni, ahol előtted több százan megfordultak!

Ettől függetlenül természetesen a tisztaság és a higiénia kiemelt szerepet kap 🧹🧽

Belépés kizárólag előzetes online foglalás esetén lehetséges, ezzel is elősegítve, hogy ne legyetek egyszerre sokan bent 👇
https://mozgasklinika-budaors.salonic.hu

Ajánljuk számotokra szakképzett, kedves, profi személyi edzőinket is👇
https://mozgasklinika-budaors.salonic.hu/employees

További információk, szabályok:
♦️ Fitness napijegy online foglalásánál csak az érkezési időpontot kell megadnod! Nincs időkorlát a fitness napijegyre!
♦️ Egyszerre maximum 10 fő tartózkodhat a teremben!
♦️ Elfogadjuk az All You Can Move és a Multisport Pass kártyát
https://multisportpass.hu/mozgasklinika-budaors
https://allyoucanmove.hu/mozgasklinika-budaors
♦️ A maszk használata védettségi igazolvánnyal nem kötelező, védettségi igazolvány nélkül kötelező és csak edzés közben lehet levenni
♦️ Többi Szolgáltatásunkat korlátozás nélkül igénybe tudjátok venni!

Fitness termünk teljesen légkondicionált. A legkorszerűbb CYBEX és Life Fitness cardio és erősítő gépekkel felszerelt. A CYBEX vezető amerikai Világmárka ami elsősorban a legtökéletesebb anatómiai működéséről vált híressé. CYBEX gépparkunk, az ízületek szempontjából a legkímélőbb, legbiztonságosabb lehetőséget kínálja az izomzat erősítésére és szálkásítására. Kortól, nemtől és fittségi állapottól függetlenül mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb mozgásformát.


Napijegy: 2.000 Ft (első alkalom ingyenes)
Havi bérlet: 20.000 Ft (30 napig érvényes)
10 alkalmas bérlet: 16.000 Ft (50 napig érvényes)Masszázs
A masszázs tökéletes mód arra, hogy kikapcsolódjunk egy nehéz nap, hét után. A hozzáértő fizikai kezelés révén visszanyerjük a testi és lelki ellazult állapotot. Így könnyebben fenntartható vagy helyreállítható az egészség is, hiszen a nyugodt lelkiállapot és az energiák akadálytalan áramlása gyógyítóan hat a test egészére és a hangulatra is: az emberismét pozitív lesz, és úgy érzi, mindent meg tud oldani.

Mivel a masszázs egy különleges élmény, egyfajta szertartás, munkatársaink jól képzett, gyakorlott, de mindenek előtt figyelmes szakemberek.

Élj te is ezzel a csodálatos lehetőséggel! Válaszd a számodra megfelelő masszázs típust és nyerd vissza életenergiáidat.

Masszázs fajták:
gyógy masszázs
sportmasszázs
nyirokmasszázs
köpöly masszázs
cellulit masszázs
kismama masszázs
tibeti gyógyító masszázs (ruhás)Jégszauna - hidegterápia

HIDEGTERÁPIA
Az emberi szervezet a hideg-meleg hőhatásnak kitéve jobban immunizálja önmagát. Sport és reumatikus fájdalmak kezelésére használják a speciálisan kifejlesztett krioszaunát igen meggyőző eredménnyel. A hidegterápia természetes módon aktiválja a szervezet keringését, saját belső gyógyító folyamatait.. A krioszauna megoldást nyújt egy egészségesebb életre ebben a rohanó, stresszes világban.


A HIDEGTERÁPIA BIOLÓGIÁJA
A 70-es években Dr. Toshima Yamauchi volt az első, aki a teljes testes hidegterápiával próbálkozatott a reumatikus gyulladás okozta fájdalom csökkentésére. A kezelések azonban nem csak az ízületekre voltak kedvező hatással, hanem a teljes testen érezhető volt az intenzív hideg gyógyító, regeneráló hatása.

A teljes testes hidegterápia az emberi test extrém alacsony -110 °C és -180 °C, rövid ideig tartó lehűtésén alapul. A cél olyan fiziológiai válasz elérése az extrém hideg által, mely felgyorsítja az anyagcserét és szervezet öngyógyító folyamait.

HOGYAN MŰKÖDIK A HIDEGTERÁPIA?
1. lépés: Belépés a krioszaunába.
Belépve a krioszaunába a hideg nitrogén és levegő keveréke aktiválja a bőr hidegrecepto-rait. Ez a folyamat elektromos impulzusokat küld az agy felé, mire a központi idegrendszer veszélyhelyzeti állapotba kerül. Ennek eredményeképpen olyan komplex folyamatok indulnak be a szervezetben melyek célja a test védelme az extrém hideg ellen.

2. lépés: Erek összehúzódása.
A központi idegrendszer jelzést küld a vérkeringési rendszernek és az izmoknak mely az izmok összehúzódását és a vérerek szűkülését okozza. Ez felgyorsítja a vérkeringést, így a vér- és a tápanyagellátás a perifériális testrészektől a belső szervek felé koncentrálódik.

3. lépés: Salaktalanítás és vérdúsulás.
A test elegendő és gyors tápanyagellátása érdekében a vér a vörösvértestekkel, oxigénnel, kollagénnel és más létfontosságú tápanyagokkal dúsul fel. Az anyagcsere folyamat során keletkező anyagok, toxinok lebomlása felgyorsul.

4. lépés: Értágulás.
A krioszaunát elhagyva a hőreceptorok érzékelik, hogy a test normál körülmények közé került, az erek ismét kitágulnak és a feldúsított vér pedig felszívódik a perifériális testrészekben, végtagokban, az izomrendszerben, az ízületekben, és a bőrben.

A KRIOTERÁPIA FOLYAMATA
A 2-3 perces kezelés során az emberi test hirtelen, extrém alacsony hőmérsékleti hatásnak van kitéve. A korábbiakban már leírt izom és mozgásszervek stimulációján és regenerációján kívül megemelkedik a szervezet béta-endorfin szintje, mely boldogságérzetet okoz és az egész testet energiával tölti fel. A motiváló, pozitív érzésnek köszönhetően megnövekedik az egyén fizikai és mentális terhelhetősége is. Ez a kedvező hatás a kezelést követő 3-5 órában is érezhető.

A hidegterápia pozitívan befolyásolja az ügyfél lelkiállapotát és hangulatát. A 8-10 alkalmas kezelés hosszú távú motivációt és pozitív hangulatot eredményez. A depresszióra hajlamos betegeknél csökken a szorongás és az ingerültség érzése. Javulni fognak a döntési folyamatok, a mozgási és vizuális koordináció, az érzelmi kontroll és kiegyensúlyozottság.

Ellentétben más wellness jellegű eljárásokkal nincsen szükség pihenésre. A 2-3 perces kezelést követően az ügyfél a korábban leírt biológiai folyamatoknak köszönhetően energiával feltöltődve áll készen akár a napi feladatok akár más sport vagy szabadidős tevékenységek megkezdéséhez. A hidegterápia pozitív hatással van az ember pszichés állapotára és hangulatára is, így kiválóan használható általános fáradtság vagy energiahiány esetében is.

Az optimális hatás elérése érdekében évi 3-4 alkalommal, 8-10 kezelésből álló kúra javasolt.

MIKOR NEM AJÁNLOTT?
beteg, súlyos általános állapot, láz
dekompenzált szív – és érrendszeri betegségek
akut szívizominfarktus és az infarktus utáni rehabilitációs időszak
agyi vérkeringési zavar (stroke)
magas vérnyomás betegség II. stádiuma (RR > 180/100 Hgmm)
szívelégtelenség II. stádiuma
kedvezőtlen prognózisú szívritmus – és ingerületvezetési zavarok
tüdő TBC aktív stádiuma
rosszindulatú daganatok
kóros vérzékenység
hisztériás neurózis
egyéni hidegintolerancia
terhesség
10 év alatti életkor

MIT HOZZAK MAGAMMAL?
Semmit. Kezelés előtt és után nem kell lezuhanyozni, a kezelés ideje alatt fehérnemű és zokni szükséges.

1 alkalom: 6.000 Ft / fő
Csoportos kedvezmény (minimum 4 fő esetén): 5.000 Ft / fő
6 alkalmas bérlet: 33.000 Ft (érvényes 60 napig)
12 alkalmas bérlet: 60.000 Ft (érvényes 90 napig)